Om oss

Grunnlagt i Arktis

Arctic Edge ble etablert av Yann Rashid i 2013 i Longyearbyen (Svalbard), verdens nordligste permanent bebodde bosetning. På Svalbard finnes isbjørn, nordlys og midnattssol.

I over 10 år har Yann bodd og arbeidet som guide på Svalbard og som ekspedisjonsleder på cruiseskip i Sydishavet (Antarktis og Sør-Georgia). Yann fikk ideen til Arctic Edge i mai 2013 under en svært kald snøscootertur på østkysten av Svalbard.

1 av 3

OVENFOR: YANN PÅ GUIDET TUR I POLAROMRÅDENE.

"Utstyret mitt beskyttet meg rett og slett ikke og holdt meg varm, og jeg sa til meg selv at jeg kanskje kan gjøre det bedre".

Men med alle de veletablerte merkene som allerede finnes, ville dette bli en krevende oppgave å påta seg.

Fra drøm til virkelighet

Yann etablerte Arctic Edge høsten 2013 og bestemte seg for at ullplagg var veien å gå for å holde folk varme på kalde turer. På Longyearbyens julemarked ble de første ullplaggene fra Svalbard-kolleksjonen lagt ut for salg.

Plaggene ble produsert på New Zealand i en unik ullblanding som er usedvanlig myk, men samtidig lett og slitesterk.

Plaggene ble utsolgt på kort tid.

Finn ut mer om den utrolige ullblandingen vår her.

Det tok ikke lang tid før mange butikker i Longyearbyen begynte å føre Arctic Edge-plagg. Og kort tid etter begynte lokalbefolkningen å kjøpe dem, og det gjorde også alle guidene.

Arctic Edge fokuserer på å lage ullplagg, hovedsakelig luer og halser for friluftsliv. Vi har også av og til laget skjerf, babytepper og gensere!

Det som begynte som en jobb på siden av guiding, utviklet seg til en heltidsjobb, og til dags dato har vi solgt hundretusener av plagg.

Vi finnes i utvalgte butikker på Svalbard og i Norge. Vi selger i Ny-Ålesund (Svalbard) og Port Lockroy (Antarktis), som er de nordligste og sørligste butikkene i verden, og på øya Sør-Georgia.

Arctic Edge-plaggene er mer enn bare funksjonelle plagg, de er en del av eventyret ditt.

 • Unik ullblanding

  Arctic Edge bruker en spesialtilpasset ullblanding: som består av 60% merinoull, 30% pungrevpels (ikke pungrotte, men New Zealand “Possum”) og 10% morbærsilke. Ullen er skreddersydd for oss og spesialfarges på New Zealand, og den er garantert mulesingfri. Det er luksuriøst mykt og varmt, samtidig som det er lett og slitesterkt. Man må bare kjenne på den for å forstå det! Og bemerkelsesverdig nok, den får ikke nupper!

 • Produsert i New Zealand

  Ull er synonymt med New Zealand, og landet ble valgt som produksjonssted for å holde råvarene så nær som mulig. I tillegg har newzealandske strikkere en unik kunnskap om hvordan man arbeider med Merino-Pungrev-silkeblandingen, siden Pungrev-fibrene bare kan fås i New Zealand.

 • Kvalitet uten kompromisser

  Det tas ingen snarveier i produksjonen av Arctic Edge-plagg. Hvert eneste plagg er omhyggelig laget etter høyeste standard - fra begynnelse til slutt. Hvis noe ikke føles riktig, gjør vi det ikke. Dette gjenspeiles i prisen du betaler, men også i kvaliteten på ullproduktene våre. Plaggene våre er laget for å fungere og for å vare.

 • Unike plagg

  Når vi designer produkter, er det med deg i tankene. Luene og halser er svært komfortable, og når du først har prøvd dem, blir det vanskelig å gå tilbake til de gamle. Alle guider på Svalbard bruker dem på alt fra snøscooter- til hundekjøring og skiturer, det er et godt kvalitetsstempel!

Til Everest og enda lenger

Arctic Edge-plaggene har nådd Nord- og Sydpolen, toppen av Everest, utallige ekspedisjoner og har til og med blitt sett på vår Dronning Sonja og Tom Cruise!

OVENFOR: KOEN WITTEVRONGEL PÅ TOPPEN AV EVEREST

OVENFOR: DAVID HORKAN I LUE I ANTARKTIS